lördag 29 december 2012

Uppväckt fran det döda!

Hola a todos los locos!


Ja, det är sant. Jag lever. Jag har klarat mig igenom magsjuka och jag känner mig faktiskt som en människa igen! I Söndags gick jag runt och upptäckte Cusco. Hela tiden springer det runt sma pojkar och flickor som vill salja sina sma pennor och nyckelringar. Pa kvallen satt jag vid La Plaza och tva tjejer borjade prata med mig, de forsokte saklart salja saker. Jag sa dock nej, men det ena ledde till det andra och helt plotsligt var vi alla basta kompisar. Det togs en hel del foton (de var alla riktiga fotomodeller), sakert ett hundratal och det slutade med att jag gick runt och försökte hjälpa till att sälja deras pennor och dockor, haha. Det gick dock inte allt för bra! ;)

Julafton paserade ganska fort. Mitt i Cusco, vid "La Plaza de Armas", kommer varje jul folk fran landsbygden runt Cusco för att sälja ALLT möjligt! :) Pa julaftonskvällen, den 24:e, sitter hela familjen hemma och väntar pa att klockan ska bli tolv sa att man kan lägga Jesus-barnet i krubban. Jag madde tyvärr väldigt daligt, men jag lyckades halla mig vaken för att se lite av spektaklet! :)

Dagarna som paserades hädanefter var fyllda av sängliggande och en hel massa resorb! Om jag inte är helt ute och cycklar sa tror jag att det var cevichen jag provade som gjorde mig dalig i magen. Den var sa otroligt god, som den mesta maten här. Ra fisk, marinerad i citronjuice. Det ma lata lite konstigt, men det smakade himmelskt. Men min mage verkade inte tycka som jag, därför blev jag liggandes i nagra dagar. Men smakar det gott sa kostar det ocksa sitt lilla pris!

Jag missade en dag pa jobbet pagrund av sjukdom, men bade Torsdag och Fredag paserades med mina kara sma bebisar! Jag fick ocksa reda pa att man far ta bilder i sjukhuset, nagot som ar ganska oacceptabelt i Sverige. Men man tar ju seden dit man kommer, inte mig emot! Alla kvinnorna är mer än glada att prata med en, därför har jag faktiskt lyckats lära mig lite quecha, vilket är ett av de inhemska spraken. Allillanchu! Hej! Oftast är kvinnorna lite blyga i början, men de har ett väldigt ärligt och öppet sätt att behandla en pa.

Jag tog mig en dag till Pisac, som är en liten stad som ligger cirka en timma utanför centrum. Det blev till att se en hel del ruiner, vilket inte är mig emot.... Men jag har en filosofi, har du sett en ruin har du sett dem alla! Haha, ska därför bli otroligt intressant att ta sig till Machu Picchu. Vilket är mer eller mindre BARA ruiner. Nej, jag skojjar bara. Landskapen här är helt fantastiska, och jag tror jag börjar kära ner mig i Cusco :) Som vanligt later jag mina bilder tala för mig, mest för att jag inte orkar skriva mer! Hatsa la vista, locos!
3 kommentarer:

 1. Ojojoj, älskar att vara svundsjuk på dig!! :) Love!

  SvaraRadera
 2. Visste inte att man kunde längta så mycket efter att få läsa en blogg :-) Bilderna är verkligen underbara! Lova att inte hålla oss på halster en vecka bara, Snäckan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar Pappa! Ska göra mitt bästa för att göra alla nöjda! :D

   Radera