tisdag 18 november 2014

Uruguay, Brazil ou las cataratas de Iguazú!

Nu verkar det som jag har bra internetpersoner ftar chansen att skriva ännu ett inlägg. 

Det blev en kort vistelse i Montkör lturendeo, vilket mest berodde på de höga priserna på ALLT! Uruguay är Sydamerikas dyraste land att leva i, så vi stannade bara två dagar i Montevideo. Sedan fortsatte vi vidare till Brasilien. Brasilien. Waooo... Otroligt härligt land. Människorna är väldigt öppna och sociala, och maten är god och billig! haha ^^ Vi stannade en dag i Porto Alegre och åkte därefter vidare till Foss do Iguazú.

Vi hittade ett jättefint hostal i Iguazú. Här har vi varit nu i tre dagar. Det bästa med ett hostal är att man lär känna människor från hela världen. Mys! Vi har varit mycket med en kille från Österrike och några ungdomar från Brasilien. Häftigt att lära känna så många olika kulturer. Portugisiskan är det lite si och så med. Endel personer förstår man jättelätt, medans med andra är det helt omöjligt. Men alltid kul att lära känna ett nytt språk... Muito bem!

I Iguazú är vattenfallen den stora turistattraktionen här. Vatten som faller från en höjd. That's it. Nooooot! haha!  Supervackert, en upplevelse för livet. Först badade vid ett "litet" vattenfall, rena paradiset ju! Sedan fortsatte vi vidare till de andra vattenfallen... Gode Gud, vilka mästerverk! Vi stog bara och gapa, helt tagna. Man kan inte annat än tacka Gud för allt man får se (tänk att det ska bli ännu bättre i himlen, inte illa!)! Iguazú vattenfalle har två delar, den argentinska och den brasilianska. Vi tog två dagar för att kunna se allt. Absolut värt pengarna. Vi hann också besöka ett fågelzoo, papegojor och fåglar i alla färger och former! ^^

Nu ska vi vidare till Paraguay!


Från Tigre i Buenos Aires tog vi färjan över till Montevideo i UUruguay.
La plaza de independencia. 
Porto Alegre i Brasilien
Militärmuseeum i Porto A.
Massor med bilder, lite löjligt mycke blir det ibland. Igår rensade jag mobilen på ca 400 bilder, haha :/

Vi har sett så många djur, här är en
Typ härligaste upplevelsen här i Iguazú, att bada i ett vattenfall. Vattnet var svalt och helt underbart efter en timmes promenad i djungeln!

Ajustea! Det bästa med brasilien var ju ändå maten! Riktiga portioner med mat, äntligen!
Det är alltid roligt att lära känna personer från varje land man besöker, på så sätt kommer man liksom närmare landet och kulturen.
Så vacker tulkan! ^^