lördag 31 augusti 2013

Estamos en Paro!


Buenas noches guapos! 

Här i Colombia är det just nu "Paro" vilket är mer eller mindre som en jordbruksstrejk. För att stödja jordbrukarna i hela landet så går människor ut på gator och protesterar. Detta leder till att matpriserna stiger, så här hemma är huset fullt med grönsaker, om det blir alldeles för dyrt med mat. Igår var jag vid presidenthuset, där var det fullsmockat med människor som demonstrerade.  

Strejken gör att nästan alla universitet stänger ner och att ta sig fram i Bogota blir betydligt svårare. Men lika glad är jag för det, för det betyder att Carlos måste stanna hemma, hihi! ;) Så igår gjorde vi spagetti och köttfärssås, det blev en riktig höjdare! 

I våran lägenhet bor Carlos mamma, Elsy, hans styvfar, Luis och "lillasyster" Paola. En liten familjemedlem till faktiskt, undulaten Piolin! Han kan inte flyga men han går runt i hela lägenheten och med sin näbb klättrar han upp på soffan osv. Låter väldigt pittoreskt och gulligt, I know, problemet är att han också gillar att bitas. Hårt. Mina fingrar är helt röda efter ett antal försök att klappa honom, men men, det blev några fina bilder ändå ;) 

Sist men inte minst så fick jag vara med och hjälpa till i Elsys lilla affär, riktigt roligt! Man träffar så mycket roliga människor, och man lär känna folk på ett annat sätt :) 

Här kommer bilder från senaste dagarnas upptåg! 

Hasta la vista...

Här kan man se hur La plaza borde se ut just nu i detta ögonblick...
 
Carlos syster, Paola :) 
Min cuñis, Paolita 

Min nya kompis, Piolin! 
Nemen! Jag fick ju till och men en puss :O 
Här hjälper jag till i affären! :)
Här gör Carlos Pandebono, väldigt seriöst och koncentrerat som ni ser ;) 

1 kommentar:

  1. Tack för ditt fina blogginlägg. Kul att se bilder från hemmet. Hälsa alla!

    SvaraRadera