tisdag 23 september 2014

Suecia!!

Tjena tjena! 

Nu var det ett tag sedan mitt senaste inlägg. Nu har jag ju dock inga ursäkter när jag faktiskt har ett svenskt tangentbord (!!) att skriva på! :)

Sedan 18 augusti är jag hemma i Sverige igen. Carlos fick dock stanna kvar då visumansökan tar längre tid än väntat, men vi har fortfarande hoppet uppe! Jag har i mitt stilla sinne alltid trott att allt är så okomplicerat i Sverige, den illusion har numera försvunnit. Det tar ju så lång tid!! I Colombia tog det ungefär 3 timmar att få uppehållstillstånd för 3 år. Inga konstigheter där inte! Fast ska jag vara helt ärlig så skulle jag aldrig byta bort svensk byråkrati mot colombiansk! haha ^^

Att vara tillbaka i Sverige känns iallafall helt okej. Saknaden har varit stor, till familj och vänner, kanske inte lika mycket till Sverige. Jag längtar redan tillbaka till varmare klimat, och då tänker jag inte i första hand på temperaturen.... Jag blir lite orolig när jag ser hur klimatet har blivit i Stockholm, inte så gästvänligt precis. Tjejer i min egen ålder, eller yngre, sitter och tigger på våra gator och torg. Det tycker man (som en arbetskamrat sa) är "märkliga människor". Vad är egentligen så märkligt?? Är det inte EU som är märkliga? Som låter romer bli utstötta i sitt eget land??!

Anyways! Jag har haft två mysiga månader i Sverige. Jag har fått umgås med mina minsta syskonbarn, Nicky och Julie, så galet mysigt! Jag har träffat alla mina fina vänner och fått riktig kvalitetstid med familjen. Har även hunnit med både bröllop och begravning. Jag kan inte annat än tacka Gud för alla välsignelser jag har i mitt liv. Något jag blir ännu mer påmind om efter att jag sett vilken misär folk kan leva i, både i Colombia och Sverige. Gracias mi Dios! :)

Om 14 dagar åker jag hem till Colombia igen! Väskan ska packas med djungelvrål och Marabouchoklad... Mamma och pappa (och minstingarna) kommer jag ju inte behöva sakna så mycket för de kommer och hälsar på redan i december, det ska bli riktigt kul.

Nu kommer lite bilder från bröllopet! Enjoy! :)


Min snyggaste bror (I topp 7 iallafall) ^^

Officiella bröllopsbilden! ^^ 

Med finaste storebror Palle! <3
Brorsan Johan och min fina svägerska Camilla! ^^
Ajustea, jag har gift mig också! Nu har jag min helt egna colombian! <3 (Jag vet, muppbild)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar