lördag 12 januari 2013

Sista dagarna i Cusco...

Nemen hallå i stugan! Long time no blogging, som jag brukar säga ;)

Inte helt säker på va jag sist skrev om, men ni kan vara säkra på att mycket har hänt. Det nya året blev väldigt lyckat, spenderades som sagt men en fransk volontär. Staden var helt packad med folk som dansade och hade kul. Enligt traditionen ska man äta tolv vindruvor vid tolvslaget och för varje druva tänka på vad man vill ska hända varje månad. Jag fick i mig sex druvor, sen sa det stopp. Jag har iallafall ett halvår planerat! ;-) Det roliga här är att på nyår är alla ute och firar, gammal som ung, en riktig folkfest.

Förra helgen drog jag till Machu Picchu, vilket var en otroligt häftig upplevelse. Jag valde att skippa det turistiska tillvägagångssättet. Så jag tog helt enkelt de inhemska bussarna som nästan bara Cuscoborna tar. Jag var dock inte helt ensam, till sällskap hade jag två argentinare och en colombian. Otroligt härliga människor som gjorde att jag orkade med den 8 timmar långa promenaden i mörkret (i djungeln) som kom efter de 5 timmarna i liten minibuss. Resan började klockan två på eftermiddagen och vi var framme i Aguas Calientes klockan 2 på morgonen. När vi väl kom fram var alla hostels helt fulla så vi fick spendera den natten ute i regnet, men men, man ska inte klaga ;) Dagen där på gick vi till de varma källorna i Aguas Calientes och tog igen oss efter en otroligt lång och blöt vandring. Tredje dagen bar det av till Machu Picchu, vilket såklart också gjordes på fot. Men allt var värt det, Machu Picchu är inte kallat ett av världens underverk för intet. Fantastisk arkitektur och en helt otrolig utsikt, cool upplevelse minst sagt. Om mina stackars föräldrar visste alla tokigheter jag hittat på skulle de säkert få en hjärtattack, men som jag brukar säga, bättre att be om förlåtelse än att be om lov :-P Av allt var dock att gå i djungeln det häftigaste jag gjort. Att se bananer, advokader, kaffe, mango och papaya. Så häftigt att se alla dessa frukter i sitt "naturliga tillstånd".

Sista veckan i Cusco har varit helt grym. Jag kom verkligen in i jobbet och började trivas riktigt bra. Att jag kan spanska har hjälpt mig mycket att kunna lära känna folket på ett annat plan. Sista räckan ar jag mycket på akut-avdelningen. Señora Julia, sjuksköterskan tog väl hand om mig och sista dagen blev det väldigt svårt att säga hej då. Det är dock alltid såhär, när det känns som bäst och man trivs som mest så måste man åka hem. Lite som känslan när man var liten och inte ville åka hem ifrån sin kompis.

Ja, sista dagarna blev jag väldigt nostalgisk. Jag köpte tårta till familjen jag bott hos så vi firade att jag skulle fara min kos ;-) Från Cusco tog jag igår bussen till Lima. En 24 timmar lång bussfärd som tog mig igenom alla möjliga olika ställen, mest såg det dock ut som öken :) Nu ligger jag i min säng här på ett hotell och snart ska jag dra till playan. Tidigt tidigt på måndag drar jag hem igen. Och det inte utan gråten i halsgropen må jag säga... but YES! jag har wi-fi på hotellet! Nu kommer pappa bli överlycklig när han får se att jag tillslut kommer med ett blogginlägg, haha ;)

Nu kommer en hel bunt bilder. Dock kommer de från min mobil så jag kommer inte kunna visa alla bilder jag skulle vilja, men det blir ett litet smakprov tills jag kommer hem. Ciao alla glada!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar